Bemutatkozás
Fodorsport családi vízitúrák túravezető csapata

Szeretettel üdvözöllek a Fodor Vízitúrák weboldalán!


Mi, a családok vízitúra szervezője vagyunk! :)

Az országban elsőként és egyedüliként csaknem valamennyi túránkat a családok igényeire terveztük és raktuk össze. Több mint két évtized alatt hatalmas gyakorlatot szereztünk abban, hogyan lehet kezdőket biztonságosan és derűsen bevezetni a kenuzás világába.


 A legtöbb kalandot úgy állítottuk össze, hogy kisgyerekes családok számára is teljesíthető és élvezetes legyen. Szinte minden túránkon sok-sok kisgyerek vesz részt, nem ritkák a 100 fős rendezvények sem. 

Célunk, hogy a szülők ne fáradtabban menjenek haza a nyaralásból, mint ahogyan elindultak, mert a gyerekek utáni futkosás kimerítette őket. A gyerekek pedig igazi élményeket visznek majd haza, nem csak egy szálloda medencéjében töltik el a nyaralás napjait.

 

Örömmel várunk Titeket is, garantálom, hogy nem fogtok csalódni!

 

Üdvözlettel:
Fodor István

(A fotón a középső fickó nem túravezető, de kamaszkorunk legmenőbb gitárosa, ezért összeálltunk vele :)

Miben vagyunk jók?
Családi vízitúrák specialistája

Családi túrákat szervezünk! Hogy mitől családbarát egy túra?

  1. Először is a gyerektársaság miatt. Vendégeink nagy része családokból áll, minden túránkon nagyon sok gyerek vesz részt. Ebben a társaságban biztosan nem unatkozik a csemetéd, és nem fog folyton a szülő nyakán lógni.
  2. Túravezetőink valamennyien pedagógusok. Ami még fontosabb, gyakorló apukák vagyunk, nem először látunk közelről kisgyereket.
  3. A túrák nehézsége és időtartama gyerekekre, kezdő felnőttekre van tervezve. A vízitúráknál rövidek a napi szakaszok. Ahol csak lehet, beiktatunk egy vidám fürdőzést, ugrálást, a gyerekeknek ez a túra legélvezetesebb része!
  4. Atrakcióóóó! Ha csak evezünk vagy gyaloglunk, azt elég hamar megunja bármelyik kisgyerek, ezért kell valami plusz. A gyalogtúrákon izgalmas, ha létrákon mászunk, láncos-kapaszkodós meredélyt küzdünk le, hason fekszünk a szakadék szélén, vagy a hegytetőn egy csapat vadmalac vár minket. A vízitúrán nagyon izgalmas lehet egy majomhinta, sárcsúszda a meredek parton.
  5. Gyerekprogramok. Szinte minden túrán szervezünk délután valami mókát a gyerekeknek, foci, csocsó, állatsimogató, rajzolás. Sok esetben nincs is szükség a felnőttek közreműködésére, a gyereksereg gyorsan létrehozza a saját falkáját.
  6. Szálláshelyek. Minden családbarát túrán a sátrazás helyett lehetőség van házban aludni. Ez valójában egy trükk, ugyanis a gyerekek sátorban szeretnek aludni, számukra ez már maga a kaland! A faházas szálláslehetőségek inkább a szülők kényelmét szolgálják.

Honnan tudjuk ennyire biztosan, hogy mik azok a dolgok, amikkel akár életre szóló élménnyel ajándékozhatjuk meg a gyermekeinket?

25 év túravezetői tapasztalat rengeteg kisgyerekes családdal, és három saját gyerek, akik három éves koruk óta eveznek, gyalogolnak.

Nagy szeretettel várunk Titeket is!

Filozófiánk
Magyarország első és egyetlen családi vízitúra szervezője

Szeretném Neked elmesélni, hogy mit is jelent nekünk a vízitúra. Talán sikerül.

 

A vízitúra nálunk nem elsősorban sport, hanem
100 %-os kikapcsolódás. A velünk töltött héten vagy hétvégén nem lesz más gondod, csak a folyó tetején ülve rácsodálkozni arra, amit talán már rég elfelejtettél. Az igazi természetre, amivel egykor együtt éltek őseink.

 

Amikor a talpad alatt gömbölyű kavicsokat vagy puha homokot érzel, nem pedig aszfaltot, amikor a kenud mellett a folyóparton évszázados fák sora vonul, nem pedig a szokásos délutáni körúti autókaraván, akkor rádöbbensz, hogy milyen embernek lenni. Egyszerűen csak embernek, nem a munkád rabszolgájának, akire mindenki csak úgy tekint, mint a szakmája egy képviselőjére. A folyón nem kell orvosnak, könyvelőnek, esztergályosnak vagy papírtologatónak lenned. Itt csak érezned kell, hogy a szél borzolja a hajad, a nap égeti a bőröd, az eső végigfolyik az arcodon.

 

Este a fárasztó nap után talán az izmaidban érzel minden lehúzott kilométert, amit a két karod erejével tettél meg, és egy furcsa érzés kavarog benned. Éhes vagy. Olyan éhséget érzel, amilyet csak egy szabadban töltött nap után érezhet az ember.  Nagyobb élvezettel fogyasztasz el egy tányér ételt nagy karéj kenyérrel egy durván ácsolt faasztalról, mint bármelyik divatos belvárosi étteremben egy teljes menüsort.

 

Persze előbb vagy utóbb ennek is vége. Beszállsz a kocsidba és irány a város. Jöhet újra a tömeg, az autócsorda, a toronyházak, a hétfői munkakezdés a zsarnok főnökkel. De magaddal viszel egy különös érzést, amit aztán hasztalan próbálsz megfogalmazni a barátaidnak. Elmeséled a sok-sok vicces sztorit, nevetnek, de látod rajtuk, hogy nem értik, miért szeretnél egy év múlva visszamenni.

 

Mert a vízitúra élmény.