fbpx Családi vízitúra a Szigetközben 2. | Fodor Vízitúrák

Családi vízitúra a Szigetközben 2.

Túra időpontja: 
2018. július. 13. péntek - 2018. július. 17. kedd
Jelentkezési határidő: 
2018. jún. 01.
Túraleírás
Fodor vízitúrák

A Szigetköz ásványrárói ágrendszerét néhány évvel ezelőtt rehabilitálták, ami egyes szakaszokon több méteres vízszintemelkedést jelentett. Korábban, a szárazon lévő területeket lassan visszafoglalta a természet, a medrekben fák, bokrok jelentek meg. A feltöltés után ezeken a szakaszokon az erdők lombkoronája közt evezhetünk, ami tapasztalt túrázóknak sem mindennapi élmény.

 Kezdőknek, kisgyerekes családoknak ideális, de gyakorlott túrázóknak is élvezetes.

Mind a négy éjszakát egy szépséges kempingben töltjük. A táborhely szinte teljesen új, büfé, igényes vizesblokkok, wifi, strandröpi-, és focipálya, pingpongasztalok, grill terasz (!), mind csak ránk várnak. Sőt, kivetítőn nézhetjük meg a foci vb döntőjét és a bronzmeccset. Ha kevesled a túrás kalandokat, a kemping tulajdonosa elvisz motorcsónkázni vagy lovaskocsizni.

A helyiek annyira kedvesek, hogy a túránk időpontjában rendezik meg az Ásványrárói Vízi Fesztivál. Lesz sok gyerekprogram, koncertek, házilag tákolt úszóalkalmatosságok versenye, aranymosó találkozó, este pedig tűzijáték és buli.  

Napi menetrend
Fodor vízitúrák

Péntek

Gyülekező a Part kempingben. (Ásványráró, Kikötő u. 51.) A tábornyitás este 8 órakor lesz, de a kempingbe a nap folyamán bármikor be lehet költözni.

Szombat

A hajók kiosztása, az evezés és a kormányzás gyakorlása. Délelőtt egy 3-4 órás körtúrát teszünk a környéken, délután pedig elvegyülünk a vízifesztiválon.

Vasárnap

Ha a Szigetközben járunk, nem hagyhatjuk ki a programból a Bodaki Öreg-tavat. Autókkal utazunk a közeli Kisbodakra. Vízreszállás után szűk csatornákon kenuzunk, bedőlt fákat kerülgetve. A környék állatvilága igen gazdag, ha szerencsénk van, akár vaddisznót, szarvast vagy őzeket is láthatunk a parton, de rengeteg vízimadárral, és a hódok nyomaival biztosan találkozni fogunk. Nádfalak között, sűrű erdőben kanyarogva érkezünk meg az Öreg-tóhoz. A tó fura formájú, elpusztult és élő fák, nádszigetek labirintusa. Mintha 1000 évet ugrottunk volna vissza az időben, kicsit megállunk, a fák mintha beszélnének hozzánk, Gyűrűk Ura hangulat, térerő semmi, a facebook pajtásoknak várniuk kell még néhány órát az élmény megosztására, és ekkor.... - BIZTOS VISSZAÉRÜNK A VB DÖNTŐRE?!

Hát jó, lassan valóban indulunk, hogy kényelmesen visszaérjünk a kempingbe, az esti meccsre, amit kivetítőn nézünk meg. (A győztest kihívjuk!)

Hétfő

Újra Kisbodak, de most egy hosszabb menetbe kezdünk. Egy szép útvonalon, három átemeléssel evezünk vissza Ásványráróra, közben azért néhány fürdőzést is beiktatunk.

Kedd

Túra Ásványráró környékén. A csapat idejétől, erejétől és kedvétől függően választjuk meg az utolsó túra útvonalát. Ha a vízállás megengedi, útbaejtünk egy madárfigyelő tornyot is.

Hazautazás kedd délután, vagy szerda reggel.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Részletes információ
Nehézségi szint: 
könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 
50 fő
Szálláslehetőségek

Sátrazás kempingben, ára kb. 6000 Ft/fő/4 éjszaka, 5 éves kor alatt ingyenes.

A táborban vendégházak, szobák is vannak. Ha szeretnétek igénybe venni, a kemping tulajdonosánál lehet foglalni. A kempingben jelenleg még csak két darab, 5 személyes apartman van készen.

Szállás elérhetőségek: 
Kikötő u. 51., Ásványráró, 9177, HU
+36 70 625 4881
Árak/Költségek
Részvételi díj: 
17800 Ft/fő
Törzsutas díj: 
15900 Ft/fő
Foglaló: 
5000 Ft/fő
Gyerek díj (5-14 éves korban): 
11900 Ft/fő
Gyerek díj (5 éves korig): 
Ingyenes
Szállásdíj: 
6000 Ft/fő/4 éjszaka, 5 éves kor alatt ingyenes.

Részvételi díj tartalmazza:

Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés. 

Részvételi díj nem tartalmazza:

A szállás és az étkezések költségei.

Étkezés

Esténként a túrázók közösen bográcsos vacsorát főznek.

A vacsora alapanyagköltsége kb.: 
700 Ft/fő/nap
Az étkezésekhez hozz magaddal evőeszközöket és tányért! Ha egyszer használatos tányért vásárolsz, a papírból gyártottat javasoljuk, hogy ne termeljük zsákszámra a nem lebomló műanyag hulladékot! A kempingben büfé, jól felszerelt konyha, hűtők, tűzhely is rendelkezésre állnak. A közelben pedig több kisebb élelmiszerboltban is tudtok vásárolni.
 
1 Kezdet 2 Kész
Általános adatok
Résztvevők listája
Mentőmellényt kérek (méretek)

Mentőmellény gyerekeknek 14 év alatt kötelező, felnőttek csak akkor jelöljék be, ha valóban felveszik!

Bográcsos vacsora