Családi vízitúra a Bodrogon extrákkal
Túra hossza: 5 napos túra
Nehézségi szint: Könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 100 fő
Kép

A Bodrog barátságos, lassú sodrású folyó, kezdőknek, gyerekeknek is ajánljuk. A túra során igyekszünk megmutatni nektek a Bodrogzug és a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék egyedi szépségét.

 

Az országnak ebben a csendes zugában minden van, ami szem-szájnak ingere. A látnivalók listája nem merül ki a híres pincékkel. A régióban található az ország leghosszabb nyári bobpályája, és a legmagasabb mászófala. A közelmúltban készült el az „átcsúszó”, a több, mint egy kilométer hosszú drótkötélpálya, amelyen 150 méterrel a föld felett száguldhatunk.

 

Sétálhatunk a Sárospataki várban, lábat lógatunk a Megyer-hegyi Tengerszem 70 méter magas sziklafaláról, a Bodrog szlovák oldalán megkóstoljuk a népszerű "vágott" csapolt sört, megnézzük a közelmúltban felújított Rákóczi-kastélyt és ...nem bánom, bort is fogunk inni :) Mind a négy éjszakát egy barátságos kempingben töltjük. A táborhelyen vendégszobák, teljesen felszerelt konyha, strandröpipálya, pingpongasztal várnak ránk.

 

Nyárra elkészül egy fantasztikus új látványosság, a 700 (!) méter hosszú függőhíd, ezt biztosan nem hagyjuk ki mi sem! :)

 

Kiknek ajánljuk?

Magyarországon egyedüliként a kis-, és nagygyerekes családok, kezdő kenusok túraszervezője vagyunk. Ez a programunk is gyerekbarát, 3 éves kortól vállalható.

Túravezetőink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az aktív családi programok lebonyolításában, és valamennyien gyakorló apukák is :)

 

Biztonságos?

Teljes biztonság a családoknak! Megfelelő méretű mentőmellényekkel látjuk el a legkisebb sporttársakat is és a túravezetők is mindig kéznél vannak. 

 

Fogod bírni?

Ha egész nap az irodában ülsz, akkor fárasztó lesz. De ha bármilyen aktív fizikai tevékenységet szoktál végezni (gyaloglás, futás, bringázás, torna, jóga, fizikai munka), akkor kellemesen fogsz elfáradni, boldog mosollyal az arcodon búcsúzol el tőlünk a túra végén és ruganyos léptekkel sétálsz a parkolóban lévő autódhoz :)

 

Jó, de mi lesz, ha mégsem jön be neked ez a túrázás dolog?

A szolgáltatás mellé elégedettségi/pénzvisszafizetési garanciát is adunk, erről lejjebb olvashatsz.

Időpontok

Utolsó szabad helyek!
Garancia

Valamennyi túránkra elégedettségi garanciát vállalunk. Ha a túra közben vagy végén úgy érzed, hogy nem azt a szolgáltatást kaptad amit ígértünk, kérlek jelezd nekünk bátran! Mi nem kérünk indoklást, megköszönjük a bizalmadat és visszatérítjük a teljes részvételi díjat.

Napi menetrend
Kép

1. nap

Délután gyülekező Felsőbereckiben a Bodrog Kempingben. (Töltésalja u. 2.) A tábornyitás este 8 órakor lesz, de a kempingbe a nap folyamán bármikor be lehet költözni.

 

2. nap

A hajók kiosztása, az evezés és a kormányzás gyakorlása után, felfelé indulunk a folyón. Pánikra semmi ok, a sodrás alig érezhető. A szlovák határon átkelve, néhány kilométer után megérkezünk Borsi faluba, ahol a Rákóczi-várkastélyt látogathatjuk meg. A kulturális programot a kocsmában folytatjuk. Megkóstoljuk a magyar kocsmáros által csapolt szlovák, vágott sört. (Egy korsóba csapolják a barna és a világos sört, amelyek nem keverednek össze.)

 

3. nap

Kenuzás a Bodrogon Sárospatakra. (11 km) A 2-3 órás vízitúra után felfrissítjük magunkat a folyóban vagy a büfében, majd átsétálunk a Sárospataki várba. 

 

4. nap

Autókkal utazunk a Megyer-hegyi tengerszemhez. Itt még egy félórás hegymászás vár ránk, de garantáltan megéri a fáradtságot. A tengerszem a közelmúltban elnyerte az ország legszebb természeti csodájának járó címet. A tó vize 6,5 méter mély, a körülötte tornyosuló sziklafalak 70 méter magasak.

Ha még maradt erőnk, meglátogathatjuk a közelben fekvő Zemplén Kalandparkot. Autókkal utazunk Sátoraljaújhelyre, a hegycsúcson lévő kilátóba libegővel jutunk fel. Mindenki bátorsága és vérmérséklete szerint választhat a különböző nehézségű kötélpályák, mászófalak közül, vagy egyszerűen csak gyönyörködhet a panorámában.

Erre a napra nem terveztünk kenuzást, de ha fanatikus vagy, akkor még belefér egy rövid evezés Felsőberecki környékén.

 

5. nap

Evezés a Bodrogon Sárazsadányba (10 km), majd hazautazás.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Találkozási pont

3985 Felsőberecki, Töltésalja utca 2.

Szálláslehetőség
Bodrog Turistaház és Kemping
3985 Felsőberecki, Töltésalja u. 2.
bodrog.turistahaz@gmail.com
+36 (30) 501 2238
Egyebek

A Szlovákiába történő átevezéshez nem szükséges útlevél.

Árak
Részvételi díj 33900 Ft/fő
Törzsutas díj 30500 Ft/fő
14 éves kor betöltéséig 23700 Ft/fő
5 éves kor betöltéséig 0 Ft/fő
Kép
Költségek
Részvételi díj tartalmazza Gyönyörű, új vagy újszerű állapotú kenuk, lapátok, mentőmellények, túravezetés, szóval maga a vízitúra.

+ Frissen őrölt kávé korlátlan mennyiségben.

+ Pingpong, foci-, és röpi pálya, minden ingyenes.

+ A tábor időtartama alatt a kemping csak a miénk, a kisebb gyerekeket is bátran el lehet engedni csatangolni, játszani.

+ Az első vízitúrád után minden programunkon törzsvendég kedvezményre vagy jogosult.

+ Ismeretlen, vadregényes helyekre viszünk el Titeket, ahonnan különleges élményekkel gazdagodva térhettek haza.

+ Megtanítunk titeket, felnőtteket és a gyerekeket is arra, hogy hogyan közlekedjetek biztonságban és félelem nélkül a vizeken. Ez a tudás már egész életetekben a tiétek marad és bízunk benne, hogy sok-sok örömet szerez nektek a jövőben.

+ Vigyázunk rátok a vízen, délután és este pedig rendelkezésre állunk, ha bármilyen kérdésetek vagy gondotok van.

Részvételi díj nem tartalmazza A szállás és az étkezések költségei valamint a választott plusz programok belépődíjait. (kalandpark, Rákóczi kastély, függőhíd stb.)


Szállásdíj

Sátrazás kempingben, saját sátorban 3500Ft/fő/éjszaka. Mind a négy éjszakát Felsőbereckiben töltjük. A táborban vendégházak, szobák is vannak, 5000 Ft/fő/nap áron.

 

Ha szeretnétek igénybe venni, a kemping tulajdonosánál lehet foglalni. 

A szobák mindig elfogynak, ha nem akarsz lemaradni, foglald le gyorsan!

Figyelem, csendes kemping! Este 11 után már nincs lehetőség zenehallgatásra vagy hangoskodásra.

 

Étkezés

Esténként közösen bográcsos vacsorát főzünk, a többi étkezés önellátó. Az étkezésekhez hozz magaddal evőeszközöket és tányért! Ha egyszer használatos tányért vásárolsz, a papírból gyártottat javasoljuk, hogy ne termeljük zsákszámra a nem lebomló műanyag hulladékot! A felsőberecki kempingben jól felszerelt konyha van, hűtők, mikrosütő, gáztűzhely is rendelkezésre állnak.

A vacsora alapanyagköltsége: 1600 Ft/fő/nap
Fizetési tájékoztató

A jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a foglaló összege átutalásra került.
Jelentkezés után egy napon belül felvesszük veled a kapcsolatot a foglaló átutalásának módjáról.

Azoknak a gyerekeknek, akik még nem töltötték be az 5 évet a részvétel ingyenes.

Ha céges számláról szeretnél utalni, kérlek jelezd nekünk ezt előre!

A részvételi díj fennmaradó része a túra helyszínén fizetendő készpénzben.

Szép kártya
Szép kártya

A SZÉP kártyás fizetésre vonatkozó részleteket megtalálod weboldalunkon az Információk menüpont alatt a Részvételi díj befizetése bekezdésben.