Bodrog-ártér, egynapos családi kaland Tokajban
Túra hossza: Egynapos túra
Nehézségi szint: Könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 80 fő
Kép

Minden tavasszal bevetjük magunkat Tokajban a Tisza és a Bodrog árterébe. Egy elképesztően sáros, vadregényes és Magyarországon egyedi egynapos túrán vehetsz részt velünk.

 

 

A Kárpátokban olvadó hó minden tavasszal felduzzasztja a folyókat, patakokat. A Tisza és a Bodrog is kilép ilyenkor medréből. A Tokaj közelében fekvő Bodrogzug Tájvédelmi Körzetben több száz hektáros terület kerül víz alá, egyedülálló túraútvonalat biztosítva, az engedéllyel rendelkező vízitúra csoportok részére.

 

Az áradásra ugyan áprilisban van a legnagyobb esély, de májusban várhatóan kellemesebb az időjárás és ha addigra leszalad a víz az ártérről, a zegzugos csatornákon akkor is fantasztikus kalandokban lesz részünk.

 

Úti célunk egy hatalmas, fából épített kilátó vagy "madárfigyelő torony". Magas vízállásnál egyenesen a torony első emeletére szállhatunk ki a kenuból :) Az épület legfelső szintjéről káprázatos panoráma fogad minket, innen kilométerekre beláthatjuk a vízzel borított árteret.

 

Ha egy éjszakát is Tokajban töltesz, akkor érdemes meglátogatni a híres pincéket vagy felkapaszkodni a Kopasz-hegyre, ahonnan madártávlatból nézhetjük meg a vízzel borított árteret.

 

Nem sokan tudják, de a Bodrog-ártér egy valódi sasrezervátum. A 70-es években még kihalás szélén álló fehérfarkú rétisasból már öt pár is fészkel itt. A hatalmas, 240 cm szárnyfesztávolságú csúcsragadozók költési időszakban különösen érzékenyek az emberi jelenlétre. Vigyázzunk rájuk!

A sasokról részletesebben itt olvashatsz.

 

Kiknek ajánljuk?

Magyarországon egyedüliként a kis-, és nagygyerekes családok, kezdő kenusok túraszervezője vagyunk. Ez a programunk is gyerekbarát, 3 éves kortól vállalható.

Túravezetőink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az aktív családi programok lebonyolításában, és valamennyien gyakorló apukák is :)

 

Biztonságos?

Teljes biztonság a családoknak! Megfelelő méretű mentőmellényekkel látjuk el a legkisebb sporttársakat is és a túravezetők is mindig kéznél vannak. 

 

Fogod bírni?

Ha egész nap az irodában ülsz, akkor fárasztó lesz. De ha bármilyen aktív fizikai tevékenységet szoktál végezni (gyaloglás, futás, bringázás, torna, jóga, fizikai munka), akkor kellemesen fogsz elfáradni, boldog mosollyal az arcodon búcsúzol el tőlünk a túra végén és ruganyos léptekkel sétálsz a parkolóban lévő autódhoz :)

 

Jó, de mi lesz, ha mégsem jön be neked ez a túrázás dolog?

A szolgáltatás mellé elégedettségi/pénzvisszafizetési garanciát is adunk, erről lejjebb olvashatsz.

Időpontok

Jelentkezz most!
Jelentkezz most!
Garancia

Valamennyi túránkra elégedettségi garanciát vállalunk. Ha a túra közben vagy végén úgy érzed, hogy nem azt a szolgáltatást kaptad amit ígértünk, kérlek jelezd nekünk bátran! Mi nem kérünk indoklást, megköszönjük a bizalmadat és visszatérítjük a teljes részvételi díjat.

Napi menetrend
Kép

Délelőtt 10 és 10.30 között találkozunk Tokajban, az Unió Alapítvány kempingben. (Bodrogkeresztúri u. 5.)

 

Rövid oktatás, gyakorlás után szállunk vízre. A Bodrogon felfelé haladva hamarosan megérkezünk a Zsaró-érhez, ami a Nemzeti Park kapuja is. Itt a parkőröknek bemutatjuk az engedélyünket, aztán kezdődhet az igazi kaland!

 

A zegzugos ártéri csatornákon haladva az embernek olyan érzése támad, mintha 1000 mérföldre került volna a civilizációtól. Délután 4 körül fáradtan, koszosan, de élményekben gazdagodva érkezünk vissza Tokajba.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Találkozási pont

3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.

Szálláslehetőség
Unió Vízitelep
3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.
uniocamping@gmail.com
+36 (20) 957 6569
Egyebek

A Tokaj- Bodrogzug Természetvédelmi Terület az Aggteleki Nemzeti Park felügyelete alá tartozik. A belépődíj 1270 Ft/fő/nap, 14 éven aluliaknak ingyenes.

Árak
Részvételi díj 10900 Ft/fő
Törzsutas díj 9900 Ft/fő
14 éves kor betöltéséig 7600 Ft/fő
5 éves kor betöltéséig 0 Ft/fő
Kép
Költségek
Részvételi díj tartalmazza Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés, szóval maga a vízitúra.

+ Családonként egy üveg 5 puttonyos Tokaji Aszú ajándékba, ha 2024. május 1-ig jelentkezel a túrára.

+ Érkezéskor egy frissen őrölt kávé.

+ Ajándékutalvány 1000 Ft értékben minden résztvevőnek, amit a tavaszi-nyári túráinkon használhatsz fel.

+ Parkolás, wc használat az indulás helyén lévő kempingben.

+ Az első vízitúrád után minden programunkon törzsvendég kedvezményre vagy jogosult.

+ Ismeretlen, vadregényes helyekre viszünk el Titeket, ahonnan különleges élményekkel gazdagodva térhettek haza.

+ Megtanítunk titeket, felnőtteket és a gyerekeket is arra, hogy hogyan közlekedjetek biztonságban és félelem nélkül a vizeken. Ez a tudás már egész életetekben a tiétek marad és bízunk benne, hogy sok-sok örömet szerez nektek a jövőben.


Részvételi díj nem tartalmazza A szállás és az étkezések költségei, nemzeti park belépő. (A nemzeti park engedély ára 1270 Ft/fő, 14 éven aluliaknak ingyenes)Szállásdíj

Ha szívesen eltöltenél egy éjszakát Tokajban, több panzióból és vendégházból választhatsz. A túrák indulási helyén lévő kempingben bungalók és apartmanok is vannak, 3000-4000 Ft/fő/éj áron. Sátrazni is lehet, 1600 Ft/fő/éjszaka áron. (2023-as ár)

Fizetési tájékoztató

A jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a foglaló összege átutalásra került.
Jelentkezés után egy napon belül felvesszük veled a kapcsolatot a foglaló átutalásának módjáról.

Azoknak a gyerekeknek, akik még nem töltötték be az 5 évet a részvétel ingyenes.

Ha céges számláról szeretnél utalni, kérlek jelezd nekünk ezt előre!

A részvételi díj fennmaradó része a túra helyszínén fizetendő készpénzben.

Szép kártya
Szép kártya

A SZÉP kártyás fizetésre vonatkozó részleteket megtalálod weboldalunkon az Információk menüpont alatt a Részvételi díj befizetése bekezdésben.