fbpx Családi hétvégi vízitúra a Bodrogon - 2018 július 27. | Fodor Vízitúrák

Családi hétvégi vízitúra a Bodrogon - 2018 július 27.

Túra időpontja: 
2018. július. 27. péntek - 2018. július. 29. vasárnap
Jelentkezési határidő: 
2018. jún. 15.
Túraleírás
Fodor vízitúrák

Laza hétvégi vízitúra, kezdők, gyerekek is bátran bevállalhatják. Sátoraljaújhelyi kalandpark, Sárospataki-vár, Megyer-hegyi tengerszem, szolid borkóstolás.

Napi menetrend
Fodor vízitúrák

Péntek

Délután gyülekező Felsőbereckiben a Bodrog Kempingben. (Töltésalja u. 2.) A tábornyitás este 8 órakor lesz, de a kempingbe a nap folyamán bármikor be lehet költözni.

Szombat

A hajók kiosztása, az evezés és a kormányzás gyakorlása után, felfelé indulunk a folyón. Pánikra semmi ok, a sodrás alig érezhető. A szlovák határon átkelve, néhány kilométer után megérkezünk Borsi faluba, ahol a Rákóczi-kastélyt látogathatjuk meg. A kastély után persze a kocsmába megyünk és kiderül, hogy mi az a vágott sör. Akiket hidegen hagy a történelem és szívesebben kenuzna inkább, azokkal a csapattagokkal felevezhetünk egészen a Bodrog kezdetéig! Szerencsére nem kell a Kárpátok csúcsát megcéloznunk, táborunktól 16 kilométerre ömlenek egymásba az Ondava és a Latorca folyók, hogy Bodrogként folytassák útjukat. A hosszabb távhoz keményen meg kell húzni a lapátot, de vacsorára visszaérünk.  A rövidebb evezős távot választókkal délután visszatérve a kempingbe, meglátogathatjuk a közelben fekvő Zemplén Kalandparkot. Autókkal utazunk Sátoraljaújhelyre, a hegycsúcson lévő kilátóba libegővel jutunk fel. Mindenki bátorsága és vérmérséklete szerint választhat a különböző nehézségű kötélpályák, mászófalak közül, vagy egyszerűen csak gyönyörködhet a panorámában.

Vasárnap

Kenuzás a Bodrogon Sárospatakra. (11 km) A 2-3 órás vízitúra után még van idő sétálni egyet a Sárospataki várban. Ha még mindig maradt energiánk, kár lenne kihagyni a Megyer-hegyi tengerszemet, ami autóval és egy kevés gyaloglással közelíthető meg. A tengerszem a közelmúltban elnyerte az ország legszebb természeti csodájának járó címet. A tó vize 6,5 méter mély, a körülötte tornyosuló sziklafalak 70 méter magasak. A túra után lehetőség van tokaji borokat kóstolni és vásárolni.

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Részletes információ
Nehézségi szint: 
könnyű vízitúra kezdőknek is
Maximális létszám: 
40 fő
Szálláslehetőségek

Sátrazás kempingben, kb. 2500 Ft/fő/2 éjszaka. Mindkét éjszakát Felsőbereckiben töltjük.  A táborban vendégházak, szobák is vannak, 2500 Ft/fő/nap áron. Ha szeretnétek igénybe venni, a kemping tulajdonosainál lehet foglalni.

Szállás elérhetőségek: 
Töltésalja u. 2., Felsőberecki, 3985, HU
+36 30 501 2238
Árak/Költségek
Részvételi díj: 
8700 Ft/fő
Törzsutas díj: 
7600 Ft/fő
Foglaló: 
3000 Ft/fő
Gyerek díj (5-14 éves korban): 
5900 Ft/fő
Gyerek díj (5 éves korig): 
Ingyenes
Szállásdíj: 
2500 Ft/fő/2 éjszaka

Részvételi díj tartalmazza:

Kenuk, lapátok, mentőmellények bérleti díja, oktatás, túravezetés. 

Részvételi díj nem tartalmazza:

A szállás és az étkezések költségei.

Étkezés

Esténként a túrázók közösen bográcsos vacsorát főznek.

A vacsora alapanyagköltsége kb.: 
700 Ft/fő/nap
Az étkezésekhez hozz magaddal evőeszközöket és tányért! Ha egyszer használatos tányért vásárolsz, a papírból gyártottat javasoljuk, hogy ne termeljük zsákszámra a nem lebomló műanyag hulladékot! A kempingben jól felszerelt konyha van, tányérok, evőeszközök, hűtők, mikrosütő, gáztűzhely is rendelkezésre állnak.
 
1 Kezdet 2 Kész
Általános adatok
Résztvevők listája
Mentőmellényt kérek (méretek)

Mentőmellény gyerekeknek 14 év alatt kötelező, felnőttek csak akkor jelöljék be, ha valóban felveszik!

Bográcsos vacsora